HomeDiary Expo05 ╗ Day 4 ╗

Dagboek Aichi wereldtentoonstelling: DAG 4


Hey,

Vandaag de grote dag: een bezoek aan het Toyota paviljoen waar de laatste Partner Robots werden voorgesteld! We hebben wel 2 uur in de rij moeten staan, maar het was zeker de moeite waard om nog eens zo lang in de rij te staan.
In de voormiddag nog enkele robots bezocht waarvan je hieronder nog enkele filmpjes van kan zien.
's Avonds sushi's gaan eten in een "conveyor belt restaurant". De sushi's passeren heel het restaurant en je hebt ze maar af te pakken...

Bram - Björn


Klik hier voor een filmpje van de passerende sushis

Toyota Partner Robot

Waarschijnlijk is het paviljoen van Toyota het hoogtepunt van deze wereldtentoonstelling, niet enkel op gebied van robots maar ook op het vlak van algemene show. De show die 30 min duurde startte met de robotband CONCERO, deze bestond uit 3 humano´de robots die trompet speelde vergezeld met robots die de tuba, tromboon, hoorn en de drums bespeelde. Allemaal begeleid door een DJ robot. Helaas was het tijdens de show niet toegestaan om te filmen of foto's te nemen. We konden achteraf wel een samenvatting filmen. De video-opname is dus van slechte kwaliteit maar geeft wel een idee van hoe het eraan toe ging.
Klik hier voor een filmpje van het robot orkest

Vervolgens waren de "i-units" aan de beurt, futuristische wagentjes die door middel van LEDs van kleur veranderden zoals je kan zien in dit filmpje.
Klik hier voor een filmpje van een deel van de show van de i-foots

Finaal kwam ook de i-foot de show binnengestapt. In deze 2-potige robot kan je zelf inzitten en je laten vervoeren. Omdat hij poten heeft in plaats van benen is hij in staat om bijvoorbeeld de trap op te stappen. Met deze reeks robots is Toyota overduidelijk de race met Honda aangegaan om de meest geavanceerde robot te ontwikkelen. Dit kan enkel het onderzoek versnellen!
Klik hier voor een filmpje van de i-foot

Het Toyota paviljoen:

Deze wire robot is eveneens van Toyota, de ingenieurs van Toyota hadden blijkbaar inspiratie over. Speciale aan deze robot is dat al de motoren in het lijf steekt en de gewrichten door middel van "draden" worden aangedreven.

Muscle Suit

De Muscle suit is een exoskeleton (dus als de HAL robot) en gemaakt om te assisteren bij het opheffen van zware lasten. Speciale aan deze robot is dat het geruikt maakt van Mc Kibben pneumatische spieren ipv de conventionele elektrische motoren. Ik mocht dit pak ook eens uitproberen, helaas was het gedesigned op Japanse maat en dus veel te klein voor mij, ik geraakte met mijn polsen bijvoorbeeld niet door de eindstukken aan de arm. Gevolg heel veel pijn, maar wou deze unieke ervaring zeker niet missen. Alles voor de wetenschap noemen ze dat ;-)
Klik hier voor het eerste filmpje (Bram) en het tweede filmpje (pop)

Wakamaru

In dag 1 hebben we het gehad over de Wakamura, hier een filmpje van hem.

Ga naar volgende Dag 5: 14/06/2005


Vrije Universiteit Brussel,    Faculty of Applied Sciences,     Department of Mechanical Engineering
Pleinlaan 2,    1050 Brussels,    tel. 32-2-629.28.06,    fax 32-2-629.28.65
© Nico Smets - All Rigths Reserved