Home » Diary Expo05 » Day 8 »

Dagboek Aichi wereldtentoonstelling: DAG 8


Hey,

Vandaag de laatste robots op cellule gezet. Vandaag ook wat kiekjes genomen van de -in onze ogen- overdreven assistentie. Zo rijd er op de esplanade een toeristentreintje waarvoor een begeleider te voet de mensen waarschuwt om uit de weg te gaan (filmpje). Op het einde van een dergelijke werkdag heb je waarschijnlijk een marathon gewandeld en schiet er van de stem niets meer over. Ook wordt er een half leger ingezet om de mensen te begeleiden naar de Maglev trein, wachten in de rij, ... Ze zitten allemaal door elkaar te roepen door megafoons (filmpje). Bepaalde mensen worden ook ingezet om heel de dag een bordje met pijl vast te houden. Speciale vermelding voor de persoon die ons dagelijks de weg wees naar het "robot prototype exposition" (zie rechter foto).

Bram - Björn

Robot Caricaturist: Cooper

Deze robot tekent karikaturen van de bezoekers op gebak.

TELEsarPHONE

Deze robot is een nieuwe vorm van videoconferencing. Doel is om mensen in die fysiek van elkaar gescheiden zijn, bij elkaar te brengen. Een operator bedient een robot (armen en handen) op afstand, op de robot zelf wordt een projectie gemaakt van deze operator.
Klik hier voor een filmpje van TELEsarPHONE

micro finger & hyper finger micro surgery robot

Voor het opereren met grote nauwkeurigheid op afstand is deze robot ontwikkeld. Op dit filpmje wordt een knoop gelegd in een draad door een chirurg.
Klik hier voor een filmpje

Papero

Hier een filmpje van een optreden van Papero. De gemoedstoestand van de robot wordt hier bepaald door het feit of hij al dan niet vleugels had. Een van de vele universitaire onderzoeken die uitgevoerd worden op Papero robots.
Klik hier voor een filmpje van Papero

PBDR Partner Bal Dance Robot

Deze robot voelt en volgt de dansintenties van een menselijke danspartner. Geen gesukkel meer met op de voeten te trappen van de vrouwen. Helaas geen filmpje want het programma was helemaal omgegooid en waren te laat...

Asterisk

Deze spinactige robots zijn zeer behendig. De geledingen dienen enerzijds als poot om te stappen en anderzijds als arm om zaken vast te grijpen en te manipuleren. RRobots met 8 poten azijn zeer geschikt om stabiel over ongestructeerd terrein te stappen. De robot kon eveneens hangend aan een draadhek ondersteboven zich voortbewegen.
Klik hier voor een filmpje van Asterisk

Heavy work robot for rescue assistance: ENRYU T-52 Advance

Deze robot van Tmsuk is voor het net iets zwaardere werk, kan tot 500 kg optillen.
Klik hier voor een filmpje

IMTS Intelligent Multimode Transit System

Deze intelligente bussen ontwikkeld door Toyota hebben niet alleen geen chauffeur meer nodig, maar ze zijn nog eens milieuvriendelijk omdat ze werken op gecomprimeerd aardgas. De bussen rijden in speciale daarvoor bestemde rijbanen en volgen metalen pinnen in het wegdek. Ze kunnen in colonne rijden op een vaste afstand van elkaar en detecteren obstakels op de weg. Mogelijke gebruikers van dit systeem zijn bijvoorbeeld luchthavens.
Klik hier voor een filmpje van de IMTS
Vrije Universiteit Brussel,    Faculty of Applied Sciences,     Department of Mechanical Engineering
Pleinlaan 2,    1050 Brussels,    tel. 32-2-629.28.06,    fax 32-2-629.28.65
© Nico Smets - All Rigths Reserved